Hagymás krumplisaláta

Hozzávalók:

kb.1/2 kg kiflikrumpli
2 fej lilahagyma
ecet, só, cukor

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk és még melegen az elkészített ecetes lébe rakjuk. Annyi levet kell készíteni, hogy éppen csak ellepje a krumplit és a hagymát. Vizet engedünk egy edénybe, ízlés szerint ecetet, cukrot egy csipet sót teszünk hozzá. Ízlelgessük, apránként adjuk hozzá az ízesítőket, így biztos jó lesz az eredmény. A lilahagymát jó vékonyan felszeleteljük, lesózzuk és hagyjuk kb. ½ órát állni, majd a léhez adjuk. Készíthetjük úgy is, hogy a végleges edénybe tesszük a hagymát, sózzuk és erre engedjük a vizet, az ecetet – vagyis ebbe csináljuk a levet ( így a hagyma értékes anyagai is benne maradnak a salátába ). Jót tesz a salátának, ha ½ – 1 napig áll.

Vissza ide: Köretek és saláták

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem