Nokedli
 
 

Nokedli

Hozzávalók:

1 tojás
só, liszt

Elkészítés:

Ez az adag kb. 2-3 főre elég:
1 tojást, 1,5 dl vizet és 1 kávéskanál sót jól összekeverünk, majd hozzáadunk annyi lisztet, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb legyen. Lehetőség szerint pihentessük 0,5-1 órát a masszát, de ha nincs idő rá nem nagy baj. Sós forrásban lévő vízben kifőzzük és egy kevés olajjal összekeverjük. Célszerű felhasználás előtti napon, vagy legalább 1-2 órával előbb elkészíteni, így nem lesz olyan „vizes” a tészta.

Vissza ide: Köretek és saláták

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem