Rizs

Hozzávalók:

1,5 dl rizs
1 fej vöröshagyma
olaj, só

Elkészítés:

Én mindig pohárban szoktam a rizst kimérni. Ez azért praktikus:) ,mert így a víz mennyisége is jól meghatározható. 2 főre kb. 1,5 dl-es pohárban kimért rizst szűrőkanálba tesszük és jó alaposan folyó víz alatt megmossuk. Hagyjuk 10-15 percig lecsöpögni, majd tegyünk egy lábost a tűzhelyen „platnira”(a Tefal edényt nem kell) öntsünk bele kb. 0,5dl olajat, s ha elég meleg pirítsuk meg benne a rizst üvegesre, majd 1 és félszeres mennyiségű hideg vízzel öntsük nyakon. Sózzuk annyira, hogyha elkeverve megkóstoljuk kicsit sósnak érezzük a levet. Egy fél fej vöröshagymát megpucolva dobjunk a rizsre, majd fedő alatt takaréklángon időnként megkeverve addig főzzük, amíg teljesen felszívja a vizet, ekkor tegyük vissza a fedőt, kapcsoljuk le a gázt, de hagyjuk a rizst ott ahol van! Mindenképpen célszerű előző este elkészíteni, így nem lesz ragacsos.

Vissza ide: Köretek és saláták

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem