Tarhonya
 
 

Tarhonya

Elkészítés:

4 főre kb. egy ½ literes pohárba kimérjük a tarhonyát, majd felmelegített olajon, a platnira (a Tefal edényt nem kell) rakott lábosban megpirítjuk ( akkor jó, ha már kezd barnulni a tarhonya ). Felengedjük 1 és ½ pohárnyi hideg vízzel, beledobunk egy ½ fej vöröshagymát, és megsózzuk – úgy, mint a rizsnél egy kicsit sósnak érezzük a levet. Fedővel letakarjuk úgy, hogy egy kis rés maradjon, majd gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg a levét teljesen beszívja. Ekkor rátesszük a fedőt lezárva a lábost, és elzárjuk a gázt. A lábost hagyjuk a platnin addig, amíg ki nem hűl, csak ezután keverjük át a kész tarhonyát. Ezt is célszerű előző este elkészíteni, így másnapra biztosan kihűl.

Vissza ide: Köretek és saláták

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem