Bolognai spagetti
 
 

Bolognai spagetti

Hozzávalók:

kb.25 dkg spagettitészta
25-30 dkg húsból pörkölt
2 kis doboz sűrített paradicsom
sajt

Szójából (4 főre):
75 g szójagranulátum (Haas)
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 konzerv hámozott paradicsom
1 üveg sűrített paradicsom
só, bors, bazsalikom, olaj
25 dkg spagetti tészta

Elkészítés:

A kész pörköltben lévő húst egy villával jól összenyomkodjuk, beletesszük a sűrített paradicsomkonzervet és összeforraljuk. A tésztát sós vízben kifőzzük, a tetejére halmozzuk a szószt és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Szójából:
Először a tésztát főzzük ki, egy tűzálló tálba rakjuk, megöntözzük egy kevés olajjal, lefedjük.
A reszelt hagymát egy kevés olajon megdinszteljük, rátesszük az átnyomott fokhagymát és az előzőleg beáztatott és kinyomkodott szóját (érdemes kb. fél órával korábban beáztatni sós, borsos vízbe). Átkeverjük, és ráöntjük az előzőleg összevágott hámozott paradicsomot és a sűrített paradicsomot. Fűszerezzük, és főzzük addig, amíg besűrűsödik.

Vissza ide: Főtt tészták

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem