Brokkolis, paradicsomos tészta

Hozzávalók:

kb. 4 főre:
50 dkg brokkoli
1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
kb. 30 dkg penne tészta
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 „tömlős” sajt (natúr ízű)
só, bors, vaj
tetejére reszelt sajt

Elkészítés:

A megtisztított brokkolit és a tésztát sós vízben kb. 8-10 perc alatt megfőzzük. Akkor jó, ha nem túl puha a tészta, mert még a sütőben is fog sülni. Leszűrjük és egy kivajazott tálba tesszük. Ezt érdemes előre elkészíteni, nem baj ha kihűl, de így összeérik a tészta a zöldséggel(ebben az esetben még a tetejére tegyünk egy kevés vajat és azzal forgassuk át, különben össze fog ragadni a tészta). Kb. 5 dkg vajon üvegesre sütjük az apróra felvágott vöröshagymát, rádobjuk az áttört fokhagymát, átkeverjük és lehúzzuk a tűzről. Sózzuk, borsozzuk bátran, majd hozzáöntjük a paradicsomkonzervet, amit előzőleg már összedaraboltunk apróra. Vissza a tűzre és kis lángon lassan főzve szinte szétfőzzük a paradicsomot (az, hogy mennyire marad darabos ízlés dolga, de ha kisebb darabok maradnak benne, nem baj, még jól is mutat a tésztában). Az elkészült mártást ráöntjük a tésztára, összeforgatjuk és a tetejére a tömlős sajtot elosztjuk. Mehet az előmelegített sütőbe addig, amíg jól átforrósodik. Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal (eredetileg parmezánnal kell, de szerintem jó a Trappista is).
Megjegyzés:
A „penne” tészta lehet a Spar-os bio-tészta, de finom a PANZANI márkájú is.

Vissza ide: Főtt tészták

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem