Gyúrt tészta
 
 

Gyúrt tészta

Hozzávalók:

kb. 4 főre:
20 dkg rétesliszt
1 db tojás
1 csapott teáskanál só
1- 1,5 dl víz

Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozzuk, vékonyra kisodorjuk (ha van idő hagyhatjuk egy kicsit száradni ekkor), a sodrófára tekerve csíkokra vágjuk és kockákra vagy metéltre szeljük.Forrásban lévő sós vízben adagonként kifőzzük. Ha feljött a víz tetejére kiszedjük egy szűrőkanállal és egy kevés olajjal összekeverjük, majd a kívánt feltéttel tálaljuk.

Darás tészta: 1,5 dl búzadarát jól megpirítunk (barnára) egy kevés olajon, felöntjük azonos mennyiségű forróvízzel, majd lefedve állni hagyjuk.

Krumplis tészta: egy fél fej vöröshagymát kevés olajon megdinsztelünk, ráteszünk kb. 1 teáskanálnyi ketchupot, felengedjük egy kevés vízzel, majd rátesszük a megpucolt, felkockázott krumplit. Fedő alatt, platnin addig pároljuk (a vizet közben pótolhatjuk), amíg puha nem lesz. Ekkor krumplinyomóval áttörjük, és a tésztával összekeverjük (egy fél napi állás után sokkal finomabb).

Vissza ide: Főtt tészták

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem