Lasagne ( palacsintából )
 
 

Lasagne ( palacsintából )

Hozzávalók:

10-12 db palacsinta
10-12 dkg sonka ( selyemsonka vagy gépsonka )
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kicsi konzerv paradicsompüré
1 szál sárgarépa
olaj, só, petrezselyemzöld
sajt, egy kevés tejföl

Elkészítés:

A masszához lereszeljük a hagymát és a sárgarépát, egy kevés olajon 1-2 percig dinszteljük. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a petrezselyemzöldjét ( ízlés szerinti mennyiséget ), keverünk rajta 2-3-at és egy kevés vízzel felöntjük, sózzuk. Hagyjuk, hogy elfője a levét, ekkor az apró kockákra vágott sonkát is rátesszük, ismét kevergetjük pár percig, majd a paradicsompürével is nyakon öntjük. Felengedjük megint egy kevés vízzel, s folytonos keverés mellett elpárologtatjuk róla a vizet. Ezzel kész is, süthetjük a palacsintát. Egy tepsibe vagy jénai edénybe lerakunk 1 palacsintát, megkenjük egy kevés masszával, megszórjuk reszelt sajttal, majd befedjük egy újabb palacsintával és így tovább. Nem érdemes 5-6 palacsintánál többet egymásra halmozni, mert akkor nem lehet szépen szelni a tálalásnál, inkább csináljunk 2 tortát belőle. A legutolsó palacsintát vékonyan befedjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és mehet is az előmelegített sütőbe. Csak addig kell bennhagyni, amíg átmelegszik, majd mint a tortát szeletelhetjük.

Vissza ide: Főtt tészták

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem