Milánói makaróni

Hozzávalók:

1 kis doboz sűrített paradicsom
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10-15 dkg sampinyon gomba
15-20 dkg sonka ( Kapuvári gépsonka vagy Selyemsonka esetleg másmilyen főtt sonka )
petrezselyemzöld ( ha friss akkor 1 csokor, ha szárított kb. 1 teáskanálnyi )
olaj, só, sajt
spagettitészta

Elkészítés:

Egy kevés olajon megdinszteljük a reszelt vöröshagymát, rádobjuk a szeletelt gombát, sózzuk és addig főzzük, amíg a levét el nem főtte. Rátesszük az áttört fokhagymát és a kockára vágott sonkát, jól átforgatjuk, nyakon borítjuk a paradicsompürével és egy kevés vízzel majd összeforraljuk. Ha friss petrezselyemzöldet használunk, akkor csak a legvégén adjuk hozzá, mielőtt lezárjuk a gázt, ha viszont szárítottat, akkor a fokhagymával együtt beletehetjük. Kifőzzük a tésztát egy olyan tálba vagy tepsibe tesszük amibe meg tudjuk melegíteni, ráöntjük a szószt és jól átkeverjük. Tálalás előtt egy ½ -1 órát állni hagyjuk, hogy a tészta felszívja a szószt, átmelegítjük és reszelt sajttal megszórva tálaljuk. Lehet persze úgy is, hogy nem keverjük össze a szósszal, hanem mindenkinek a tányérjába teszünk tésztát, rá egy adag szószt és ezt szórjuk meg sajttal.

Vissza ide: Főtt tészták

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem