Babfőzelék
Hozzávalók:
kb. 20 dkg száraz tarkabab ( előző este beáztatni! )
1 pohár tejföl
1 gerezd fokhagyma
só, babérlevél, olaj, liszt, ketchup
Elkészítés:
Vízben feltesszük a babot főni, a babérlevéllel, a reszelt vagy áttört 1 gerezd fokhagymával, és puhára főzzük. Külön edényben olajon megdinszteljük a lisztet (kb. 1 dl olaj + annyi liszt, hogy ne legyen túl sűrű és lehessen keverni), rátesszük a ketchupot (vagy fűszerpaprikát) és a főzelékre öntjük lassan, miközben folyamatosan kevergetjük; csak annyit tegyünk rá, hogy a kívánt állagot elérjük vagyis főzelék sűrűségű legyen. Egy pohár tejföllel dúsítjuk, újra felforraljuk és kész.
Vissza ide: Zöldségételek