Brokkoli krémleves
 
 

Brokkoli krémleves

Hozzávalók:

50 dkg brokkoli
2 dl tejszín
só, bors

Elkészítés:

A brokkoli rózsáit levágjuk a száráról, megmossuk és annyi vízben feltesszük főni, ami éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük (nagyon gyorsan megfő; ezt úgy lehet megállapítani, hogy a kis rózsák száraiba belebökünk egy villát, így érezni lehet, ha puha).
Turmixgépben összetörjük (vagy merülőmixerrel) visszaöntjük a lábosba, beletesszük a tejszínt és felforraljuk. Ha a turmixolás során marad lé, azt ne öntsük ki, mert elég sok folyadékot felvesz a zöldség és ezzel tudjuk a kellő állagát beállítani a levesnek.
Laktató, de finom leves, ami tálalható pirított kenyérkockával, de ha pl. sajtos rudat adunk mellé egy önálló ebédnek is jó.

Vissza ide: Zöldségételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem