Sztrapacska
 
 

Sztrapacska

Nyerskrumplis túrós csusza

Hozzávalók:

kb.1kg krumpli ( csak régi krumpliból jó! )
1 tojás
liszt, só
25 dkg túró
szalonna,tejföl

Elkészítés:

A nyers krumplit lereszeljük, beleütjük a tojást, beletesszük a kb. 2 teáskanál sót ( meg kell kóstolni ) és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy kicsit lágyabb legyen a nokedlitésztánál. Sós, forrásba lévő vízbe szaggatjuk a nokedliszaggatón. Ha feljöttek a víz tetejére, akkor még egy kicsit hagyjuk a vízben, majd szűrőkanállal kiszedjük és hideg vízzel leöblítjük. A zsírjára sütött szalonnára borítjuk, összekeverjük a túróval és sütőben megmelegítjük ( vigyázat! A tűzhelyen fenn nem lehet a túróval összekeverve melegíteni, mert nyúlni fog a túró; ebben az esetben a túrót melegítés után kell rátenni ). Tejföllel tálaljuk.

Vissza ide: Zöldségételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem