Dödölle
 
 

Dödölle

Hozzávalók:

kb. 1 kg krumpli
liszt, vöröshagyma, olaj, só, tejföl

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és sós vízben feltesszük főni, de csak annyi vizet szabad rátenni, amennyi éppen ellepi! Ha megfőtt, akkor még a tűzön hagyva összetörjük, beleöntjük a lereszelt hagymát ( amit előtte egy kevés olajon megdinsztelünk ) és fokozatosan adagolva hozzákeverjük a lisztet. Ezt addig csináljuk, amíg a massza elég kemény nem lesz, de még keverhető. Hagyjuk kihűlni, majd kézzel pogácsákat formázunk belőle és forró olajban pirosra sütjük mindkét oldalát. Tejföllel tálaljuk.
Egy másik variáció: a megfőtt krumplihoz csak a lisztet keverjük, kihűtjük és egy kikent tűzálló tálba galuskákat szaggatunk, amit megszórunk a megdinsztelt hagymával és sütőbe összemelegítjük.

Vissza ide: Zöldségételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem