Gombapörkölt

Hozzávalók:

( 2 személyre ):
25 dkg gomba
1 kisebb fej hagyma
½ pohár tejföl
só, olaj, liszt, ketchup( v. pirospaprika )

Elkészítés:

A hagymát lereszeljük és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Teszünk hozzá ketchupt, felengedjük egy kevés vízzel ( vigyázat, a gomba is ereszt levet! ), és beleöntjük a feldarabolt gombát. Sózzuk és puhára főzzük (mire elfövi a levét, addigra jó is) , majd a tejfölben elkevert liszttel ( kb.2 teáskanálnyi ) behabarjuk. Galuskával a legfinomabb, de tálalhatjuk rizzsel is és tojásos nokedlival is.

Vissza ide: Zöldségételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem