Gyümölcsleves

Elkészítés:

Én legtöbbször valamilyen kompót(ok)ból szoktam készíteni, meggyből, őszibarackból... A kompót levét leszűröm és kiegészítve egy kis vízzel meg fűszerekkel ( egész fahéj, szegfűszeg ) felrakom forrni + teszek bele ízlés szerint cukrot, vaníliás cukrot. Míg ez forr felkockázom a gyümölcsöket. 10-15 perc forralás után belerakom a gyümölcsöket ( ki lehet egészíteni pl. almával is ) és ha újra felforrt lekapcsolom. Ezt célszerű előző este megcsinálni, mert így a fűszerek és a gyümölcs íze jobban összeér. Másnap kikeverek egy fél csomag vaníliás pudingport egy kis vízzel vagy tejföllel, beleöntöm a levesbe és kiforralom. Hűtve a legfinomabb. 4 személyre elég 1 üveg kompót vagy fél-fél üveg.

Vissza ide: Zöldségételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem