Krumplifőzelék
 
 

Krumplifőzelék

Hozzávalók:

1 pohár tejföl
½-3/4 kg krumpli
2 db babérlevél
só, liszt, olaj, ketchup

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, kb. 1*1 cm-es kockákra vágjuk és feltesszük főni annyi vízben, hogy jól ellepje. Ízlés szerint teszünk bele sót, hozzáadjuk a babérlevelet is. Addig főzzük, amíg puha nem lesz. Ekkor egy másik kis lábosban kb. 1 dl olajat melegítünk, amiben annyi lisztet pirítunk, hogy sűrű legyen, de még könnyen lehessen keverni. Zsemleszínűre pirítjuk, majd adunk hozzá egy kevés ketchupot vagy 1/2 kávéskanál pirospaprikát, átkeverjük és a takaréklángon fortyogó krumplihoz adjuk kevergetés közben. Azonnal besűrűsödik, úgyhogy tehetjük is bele a tejfölt, de közben szorgalmasan kevergessük. Ha felforrt már kész is. Kóstoljuk meg, esetleg lehet utánasózni is, vagy ha túl sűrű lenne bátran tehetünk bele még vizet a kívánt állag eléréséig.

Vissza ide: Zöldségételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem