Lecsó
 
 

Lecsó

Hozzávalók:

(kb. 4 főre)
kb.1 kg paprika
1 doboz hámozott paradicsom
1 közepes fej vöröshagyma
olaj, só, ketchup

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, és egy kevés olajon megfuttatjuk, nyomunk rá ketchupot vagy 1 kávéskanál pirospaprikát, felengedjük egy kevés vízzel ( tényleg csak egy kevéssel, mivel a paprika is fog ereszteni !! ),és a míg felszeljük a paprikát és a paradicsomot, addig apránként pótolva a vizet fedő alatt főzzük gyakori kevergetéssel. Rárakjuk az előzőleg megmosott és felaprított paprikát, és a feldarabolt paradicsomot a levével együtt. Sózzuk, és fedő alatt sűrűn kevergetve készre főzzük. Tálalhatjuk tejföllel, főzhetünk bele kolbászt, virslit, de üthetünk rá tojást is (ehhez személyenként 2 tojást számítsunk).
Rizses lecsó (4 főre): 4 dl rizs, 4 dl víz, 4-5 paprika, 1 doboz hámozott paradicsom, 1 fej hagyma
Odakészítjük a lecsót, ahogy fenntebb. Kb. 15 perc főzés után ( lefedve) a rizst egy kevés olajon megpirítjuk, felöntjük a vízzel és összekeverjük a lecsóval. Lefedjük és addig főzzük, amíg a rizs megpuhul. Ha minden igaz, akkor eddigre felissza az összes folyadékot. Lezárjuk alatta a hőt, lefedve hagyjuk még puhulni.

Vissza ide: Zöldségételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem