Lencse főzelék

Hozzávalók:

(2 főre):
8 dkg lencse
8 dl víz
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
fél pohár tejföl
babérlevél, só, mustár, almaecet, olaj, liszt ketchup

Elkészítés:

A lencsét, a vöröshagymát, az egész fokhagymát a babérlevéllel és sóval kuktába tesszük, és 20 percig főzzük sípolástól számítva. Utána készítünk rántást egy kevés olajból, lisztből és ketcupból. Annyit teszünk a főzelékre, hogy kellő sűrűségű legyen. A tejfölt kikeverjük 1 teáskanál mustárral és kb. 1 teáskanál almaecettel. Ezt is belekeverjük a főzelékbe, felforraljuk és szükség esetén utána ízesítjük.

Vissza ide: Zöldségételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem