Málé
 
 

Málé

Bere, Cibere, Tócsi, Tócsni...

Hozzávalók:

1 kg krumpli
liszt, só, olaj
tejföl

Elkészítés:

A nyers krumplit a tormareszelőn lereszeljük, sózzuk és egy kevés lisztet adunk hozzá (kb. 4-5 evőkanállal, de ez függ a krumpli „vizességétől”). Az állagának inkább hígnak kell lenni. Egy teflonserpenyőbe 2 ujjnyi olajat öntünk, felmelegítjük és a masszából egy kanál segítségével halmokat rakunk bele amit ellapítunk. Mindkét oldalát pirosra-ropogósra sütjük. Tejföllel tálaljuk.

Vissza ide: Zöldségételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem