Paprikás krumpli

Hozzávalók:

1 közepes fej vöröshagyma
4-5 szem krumpli
1 szál kolbász ( a Kaiser finom ) vagy 3-4 szál virsli
1 tömlős sajt ( natur )
só, ketchup, olaj

Elkészítés:

A hagymát lereszeljük és az olajon megdinszteljük, ketchupot teszünk rá vagy 1 kávéskanál pirospaprikát, és egy kevés vízzel felengedjük ( platnira rakott lábossal dolgozzunk, így biztosan nem ég le az étel ). Rátesszük a hasábokra vágott krumplit, megsózzuk és fedő alatt kevergetve puhára főzzük. Ha kolbásszal készül, akkor még az elején azt is bele kell rakni, ha virslivel, akkor elég a „majdnem kész” állapotban. Csak nagyon kevés víz kell bele, hogy a végén jó sűrű legyen. Ha puha a krumpli, akkor áttörjük azt, belenyomjuk a sajtot és még egyszer átmelegítjük ( ha nincs tömlős sajt, akkor jó a kockasajt is, csak abból 2-3 kell). Csemegeuborkával, vegyes savanyúsággal vagy tzazikivel tálaljuk.

Vissza ide: Zöldségételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem