Rakott brokkoli

Hozzávalók:

50 dkg brokkoli
75 gramm (fél doboz) szójagranulátum
kb. 2 dl rizs készre főzve
1 közepes fej vöröshagyma
szójakrém
só, bors, sajt, margarin

Elkészítés:

A brokkolit (kuktában 5 perc) megpároljuk, a szójagranulátumot beáztatjuk sós-borsos vízbe. Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés margarinnal, és alulra a brokkoli felét beleterítjük. Jöhet a kész rizs fele, rá az alaposan kicsavart szója, amit a lereszelt hagymával és még egy kevés sóval összekevertünk. Újra rizs és a maradék brokkoli. A tetejét megkenjük szójakrémmel, megszórjuk reszelt sajttal és a sütőben átmelegítjük.
Természetesen darált hússal is működik, csak akkor abból egy pörköltet kell előbb készíteni.

Vissza ide: Zöldségételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem