Rántott finomságok
 
 

Rántott finomságok

Elkészítés:


Sajt:
füstölt-sajtból érdemes csinálni, mert az nem folyik ki. A darabokra vágott sajtot lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába, majd! újra tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajba kisütjük.
Ha trapista sajtból készítjük akkor 2x kell panírozni (liszt, tojás morzsa majd újból liszt, tojás, morzsa)

Karfiol:
A rózsáira szedett karfiolt sós vízben éppen csak felforraljuk,leszűrjük és ha kihűlt bepanírozzuk ( liszt, tojás, zsemlemorzsa ) és kisütjük.

Cukkini:
Meghámozzuk a zsenge cukkinit ( vagy patiszont ), a közepéből kiszedjük a magokat és felszeleteljük. Besózzuk és egy szűrőkanálba téve – hogy le tudjon csöpögni – hagyjuk állni kb. 1 órát, majd panírozzuk és kisütjük.

Hús:
Felszeleteljük a megmosott húst ( ez lehet pulyka v. csirkemell – ezek a legfinomabbak, vagy sertéscomb, karaj... ), besózzuk, hagyjuk állni egy keveset, majd panírozzuk és lassú tűzön kisütjük. Vigyázzunk, hogy nem szabad túl vékony szeleteket vágni, mert akkor kiszárad és rágós lesz.

Vissza ide: Zöldségételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem