Spenót
 
 

Spenót

Hozzávalók:

(4 főre)
kb. 1 kg spenótlevél
tej, fokhagyma, só
olaj, liszt

Elkészítés:

A spenótleveleket lehúzzuk a szárukról, megmossuk és forrásban lévő vízben pár percig főzzük. Egy lábosban olajat hevítünk, lisztet pirítunk majd rádobjuk az előfőzött spenótleveleket. Felöntjük tejjel, belenyomunk 1-2 gerezd fokhagymát, sózzuk. Pár percnyi forralás után turmixoljuk ( vagy merülőmixerrel összedolgozzuk ), újra összerottyantjuk és tükörtojással tálaljuk. Lehet úgy is készíteni, hogy a főzés után turmixoljuk a spenótot, majd ezt öntjük a lisztre.

Vissza ide: Zöldségételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem