Tojásos spárga

Hozzávalók:

kb. 2 főre:
25 dkg zöldspárga
4-5 tojás
só, sajt, bors, vaj, zsemlemorzsa

Elkészítés:

A spárgát feldaraboljuk és sós vízben kb. 3 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük és egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt edénybe tesszük. A tojásokat felütjük, sózzuk, borsozzuk bátran, jól felverjük egy villával (mintha tojásrántottát készítenénk) és ráöntjük a spárgára. Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük. Akkor kész, ha a tojás megsült:). Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal, ami jól ráolvad. Friss kenyérrel az igazi.
Megjegyzés:
Az, hogy mennyi spárga és tojás kell ennek az ételnek az elkészítéséhez, az egyénfüggő. Mi először 50 dkg spárgával és 3 tojással ettük, de az túl töménynek bizonyult. Legközelebb a fent említett verziót csináltam meg, de lehet, hogy egy kicsivel több spárga mehetett volna bele.

Vissza ide: Zöldségételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem