Tökfőzelék
 
 

Tökfőzelék

Hozzávalók:

kb. 1 kg-os főzőtök ( zsenge )
1 cs. kapor
1 pohár tejföl
só, ecet, pirospaprika
olaj, liszt

Elkészítés:

A tököt meghámozzuk, kettészeljük és a közepéből a magokat kivájjuk. A káposztareszelőn legyaluljuk, egy lábosba tesszük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk és feltesszük főni. Közben a megmosott kaprot apróra vágjuk és a tökhöz adjuk. Ha megfőtt berántjuk. Ehhez kb. 1 dl olajban halványbarnára pirítunk lisztet, beleteszünk 1/2 kávéskanál pirospaprikát, átkeverjük, majd a tökhöz öntjük folyamatosan kevergetve, de csak annyit, hogy ne legyen nagyon sűrű. Beleöntjük a tejfölt, és egy kevés ( kb. 1 kávéskanál ) ecettel savanyítjuk. Felforraljuk és kész!

Vissza ide: Zöldségételek

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem