Fokhagymakrémleves
 
 

Fokhagymakrémleves

Hozzávalók:

kb. 4 főre:
6-8 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fej vöröshagyma
7-8 dl víz
2 dl tejszín
só, bors
Ráma, liszt, sajt, kenyérkocka, petrezselyemzöld

Elkészítés:

Egy diónyi vajat felolvasztunk, megfuttatjuk benne az összevágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Rádobjuk az áttört (vagy reszelt) fokhagymát, megszórjuk kb. egy púpozott teáskanál liszttel, elkeverjük és felengedjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk és 10-15 percig lassan forraljuk, merülőmixerrel átdolgozzuk, majd a tejszínnel újraforraljuk. Tálalásnál a tányérba mert levesre pirított kenyérkockát szórunk, reszelünk rá sajtot és meghintjük petrezselyemzölddel.
Lehet úgy is csinálni, hogy a lisztet nem a vajra szórjuk, hanem csak felengedjük a megpirított fokhagymát a vízzel, majd a lisztet egy kevés vízzel kikeverve beleöntjük a levesbe. Ez azért praktikusabb, mert így biztos nem lesz csomós a leves.
Pirított kenyérkocka helyett tálalhatjuk sajtosrúddal is, ekkor egytálételként szolgál.

Vissza ide: Kedvenceink

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem