Sztracsatella muffin
 
 

Sztracsatella muffin

Hozzávalók:

10 dkg tej- vagy étcsokoládé
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 teáskanál vaníliaaroma ( vagy 2 csomag vaníliás cukor )
2 tojás
3-4 evőkanál tejszín vagy tej
15 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A muffinformákat kibéleljük muffinpapírral. A sütőt előmelegítjük 175 C-ra.
A csokit apróra vágjuk, a lisztet elkeverjük a szódabikarbónával.
A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és a vaníliaaromával, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és jól összedolgozzuk. A masszát kevés tejjel vagy tejszínnel fellazítjuk, és hozzákeverjük (fakanállal) a sütőporos lisztet és az apróra vágott csokit.
A tésztát a formába kanalazzuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.

Csoki helyett használhatunk magunk által készített kakaós masszát is...1,5 dkg vajat (amit persze előre kiveszünk a hűtőből, hogy puha legyen) kikeverünk 1,5 teáskanál porcukorral és 3 teáskanál kakaóporral. Először majd úgy tűnik száraz a massza, de nem :-) kitartóan kevergessük egy kanállal szépen össze fog állni egy keményebb masszává. Ha úgy tűnik nem kemény bátran lehet hozzá tenni még cukrot és kakaóport. Ezt betesszük a hűtőbe, hogy jól megkeményedjen, és amikor a muffin masszából már csak ez hiányzik elővesszük és a tormareszelőn belereszeljük a tésztába...elkeverjük és tölthetjük a mélyedéseket.

Vissza ide: Az utolsó 5 módosított recept

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem