Sajtos rúd/ pogácsa
 
 

Sajtos rúd/ pogácsa

Hozzávalók:

50 dkg liszt
12 dkg Ráma
270 gr tejföl
1 tojás (plusz a kenéshez)
1,5 teáskanál só
2 dkg élesztő
ízlés szerinti sajt

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a rámával, beletesszük a tejfölt, a tojást, a sót és az élesztőt. Jól összegyúrjuk és a hűtőben kelesztjük egy éjszakát. Ezután kinyújtjuk kb. 1/2 cm vastagra, megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal, amit egy kicsit rányomkodunk a tésztára. Felszeljük csíkokra (ha van derelyevágóval) vagy pogácsa formát szaggatunk belőle és tepsire téve 1 órát kelesztjük, és pirosra sütjük.

Vissza ide: Az utolsó 5 módosított recept

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem