Palacsinta zabpehelylisztből
 
 

Palacsinta zabpehelylisztből

Hozzávalók:

6 dkg zabpehelyliszt
1 tojás
2 dl tej (plusz még ha szükséges)
1/4 kávéskanál só
1/4 kávéskanál szódabikarbóna
olaj a sütéshez

Elkészítés:

Kimérjük egy edénybe a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, beleütjük a tojást, és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. Lassan hozzáöntjük a maradék tejet is és jól átkeverjük. Nem kell megijedni eléggé folyós lesz, de a zabliszt képes jól megszívni magát folyadékkal ;-) Betesszük a hűtőszekrénybe minimum 1 órára.
Sütés előtt kivesszük, újra alaposan átkeverjük, és ha túl sűrű lenne, nyugodtan öntsünk hozzá még tejet. Az állagának ugyanolyannak kell lennie, mint a búzalisztből készültnek, és ugyanolyan vékony palacsintát is lehet belőle sütni :-)
Ebből a mennyiségből kb. 6 vékony palacsinta lesz.

Vissza ide: Az utolsó 5 új recept

 

Sütés, Főzés, Egyszerűen © 2011 Wittmann Orsolya, Minden jog fenntartva  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelem